submit


Nalika millennials gumantung supaya akeh banget ing smartphone kanggo nggawe lan njaga sambungan romantis, aku bisa njaluk roman budding kanggo bloom tanpa siji? Loro telpon Nokia (ya, sing gedhe-gedhe karo ora tampilan Whatsapp lan ora media sosial) lan loro prabayar kertu sim, saben karo $ watesan. Kanggo sasi, kabeh komunikasi wis kelakon liwat telpon Nokia, lan ana ngene dadi ora busting saka kertu SIM watesan. Sing temenan rationing SMS (kang biaya limang sen saben) lan ora gambar (ngirim wong-wong mau via MMS biaya antarane lan sen saben wektu, gumantung ing ukuran gambar). Mung dina menyang eksprimen, kita mlayu menyang masalah. Aku tak Samsung teks saka George ing sandi iPhone, mulangi kula sing Nokia telpon ora bisa digunakake kanthi bener. Aku cepet texted bali: «OKE SUPAYA KULA menehi HASIL KARO IKU, MUNGKASI NGOMONG KANGGO KULA ING TELPON IKI, IKU KANG MBELING». Aku disusun kanggo telpon anyar bakal dikirim menyang wong, lan ana njamin sing bakal tekan wong dening noon dina sabanjure. Minangka pm teka lan lunga, aku kepingin weruh yen telpon wis aman dikirim. Aku perang nggodha kanggo teks wong ing smartphone lan, tinimbang, dikirim wong SMS liwat Nokia kanggo mriksa yen wong ‘ d ditampa telpon. Aku felt supaya cacad – smartphone temenan aku iki digunakake kanggo njupuk jawaban meh langsung. Ing kasus iki, aku wis ora dipilih, nanging kanggo njagong lan ngenteni kanggo George kanggo teks kula nganyari. Iya – limang jam mengko. Dadi metu, kang wis sijine baterei ing cara salah, lan wis ora temen maujud iku. Ing wektu sing, aku nyoba kanggo disambi dhewe saka pemikiran apa ditahan-up iki. Aku lunga kanggo nedha awan, banjur ketemu karo kanca – nanging ing bali saka sirah, aku iki nunggu kanggo krungu jingle saka telpon kanggo pitutur marang kula sing pesen wis teka ing. George wis kurang masalah saka aku wis nggawe transisi bali kanggo non-pinter telpon. Kang ora luwih saka writer, lan milih obrolan pasuryan-kanggo-pasuryan. «Karo teks, iku hard kanggo ngomong emosi konco wong-wong mau,» gusti marang kula. «Supaya kanggo kula, iku ora sing paling apik wangun komunikasi. Aku dicokot lawas-gaya, lan seneng gadhah kualitas wektu karo wong aku ningali. «Ing tangan liyane, aku felt prabédan luwih keenly. Kaping kabeh, karakter watesan digawe obrolan dawa liwat teks meh mokal. Aku bakal perjuangan kanggo pitutur marang wong bab carane dina lunga lan, diwenehi sandi proyek minangka writer, sampeyan bisa ngomong sing aku ora apik banget karo watesan tembung. Instagram wis dadi paling digunakake app ing telpon (liyane saka Samsung), lan aku kerep mindlessly gulung liwat feed mung kanggo pass wektu. Biasane, nalika aku ketemu wong, aku cenderung kanggo stalk profil kanggo mangerteni apa iku ndadekake kanggo feed sing, apa hobby padha duwe lan, mesthi, gambar sing ex gendhakan. Arep bali menyang kerja karo Nokia temenan ora ono siji-sijine iki bisa lan, memang, nalika kanca-kanca takon kula apa George kapandeng kaya, aku ora malah duwe foto siji saka wong kanggo nuduhake wong-wong mau. Dhuwur, aku ngandika, feebly. Um. ceking? Cacat aside, aku sinau sawetara kursus ing dating. Tanpa meksa saka perlu kanggo supaya munggah stream pancet saka cyber-komunikasi, aku felt aku bisa njupuk iku alon, lan ngenteni kanggo ketemu George kanggo ngerteni luwih akeh babagan wong ing wong. Ing bab tulisan sing nggawe pangertèn sing palsu saka karukunan – sampeyan bisa uga ora wis ketemu wong luwih saka sakepel saka kaping, nanging smartphone (kang ngijini sampeyan kanggo saya tetep ing tutul, nalika tetep tab ing apa wong liya wis dilakoni) nggawe sampeyan aran nyedhaki wong sing lagi ningali. Aku sinau kanggo appreciate mencet iku bali mudhun – kang temenan ora mbuwang akèh wektu panggonane ing nalika kang sabanjuré teks bakal teka ing, lan nyimpen tuwa obrolan kanggo kita pasuryan-kanggo-pasuryan ketemu-ups. Karo ing atine, aku sought kanggo foster luwih asli sambungan karo George, malah nalika kita padha ora patemon ing wong. Lan, ing siji, iya padha. Aku duwe masalah bali aku kudu ajeg ngupaya perawatan, lan siji wengi, aku texted George kanggo pitutur marang wong sing aku wis ditampa sandi X-ray asil. Piyambakipun kaget kula dening nelpon kanggo takon carane aku iki dilakoni soko malah kanca cedhak sandi ora ana maneh nindakake ing umur tampilan Whatsapp. George gaweyan kanggo nelpon nuduhake sing peduli. Aku wis lali efektifitas saka kuwi patrap cilik – sawise kabeh, dina iki, aku mung nganggo kanggo wong-wong ing telpon kanggo karya, utawa kanggo dikarepake kabebasan saka kanca-kanca nalika padha lagi pungkasan kanggo ketemu kula. Nanging sak -menit ngobrol – ngendi kita chatted, ngguyu lan tak kanggo ngerti saben liyane – kemampuan kanggo mung krungu wong kang swara lan muni felt adoh luwih intim saka slewing saka pesen teks. Sawise saperangan saka minggu, George marang kula kepala-up sing bakal dadi periode sibuk ing karya kanggo wong, kang temenan sing tulisan bakal mudhun alon ngartekno. Aku mangertos bilih panjenenganipun ditekan, lan panginten bab apa apa kanggo nuduhake dukungan. Ing sembarang kahanan, aku bakal ngirim nyenengake teks utawa gifs kanggo njaga roh kang munggah, utawa mungkin tuku hadiah online lan duwe mlebukake kanggo ngarep kanggo cute surprise. Nanging karo wong kang dadi sibuk, lan iku kang kurang-saka trep kanggo toko online karo Nokia telpon, aku wis kanggo njaluk creative. Aku mutusaké kanggo nindakake soko sing aku wis tau, tau rampung: nuduhake munggah ing omahe karo kertu handwritten, lan sawetara kanggo rezeki. Mung sadurunge aku tumuju liwat, aku confided ing kanca lan marang dheweke apa aku iki planning kanggo nindakake. «Panjenengane iku arep kanggo mikir aku majeng ring anak alit. «Aku despaired. «Sing dadi munggah ing lawang dina iki??Inggih, sing apa wong nalika padha nyoba kanggo woo wong taun kepungkur, lan iku manis patrap, » dheweke ngandika, minangka dheweke egged kula ing. Supaya sing iki persis apa aku. Rencana asli iki kanggo nyelehake kuwi mati ing layang – kang nguripake metu dadi dikunci. Aku marang aku aku wis kanggo ndeleng misi liwat, lan mutusaké kanggo ninggalake hadiah ing George doorstep. Sayange, ana ora anggun metu kanggo kula. Ibuné kejiret kula loitering njaba ngarep, nalika aku rampung munggah startling bapak, sing mlaku-mlaku mubeng shirtless. Long crita cekak, George celok lan aku nyerahke liwat hadiah sandi ing wong. Aku blushed padhang abang minangka aku awkwardly marang wong sing aku panginten kang bisa uga kudu pick. Yen wong panginten aku ana bahan-creeper, kang mesthi ora nuduhake iku. Nalika aku ora pengacara muncul unannounced ing tanggal lawang ing rutin, pengalaman nuduhake kula sing aku ora duwe kanggo tiba maneh ing mung tulisan kanggo nuduhake tresno. Aku bisa sijine gaweyan liyane menyang planning iku sethitik, kang nambah romantis tutul kanggo hubungan budding. Gaweyan mbayar mati nalika piyambakipun mengko texted lan marang kula sing aku iki «sweeter saka lan kiss». Sak iki wektu, aku digawe kanca anyar liwat renang kelas aku iki njupuk – Mr. Goh*, sprightly mbah kakungipun sing ing s. Liwat nedha awan, aku takon marang kanggo pitutur marang kula bab apa iku kaya nalika piyambakipun lan bojoné padha partner. «Ayo kula pitutur marang kowe, iku njupuk taun kabeh gendakan sadurunge kita malah dianakaké tangan,» ngandika. «Aku weruh dheweke sapisan saben akhir minggu. Aku nelpon dheweke lan takon dheweke metu, lan sing sing, » ujare. Lan carane dawa iya iki telpon pungkasan, aku probed. «Ora dawa ing kabeh. Iku secara harfiah ndandani dina lan wektu kanggo ketemu, lan banjur kita hung munggah. Iku gampang,» ngandika. «Aku ngginakaken liyane wektu mengkono apa aku tresna. Aku bakal pindhah metu, ndeleng wong, nindakake bab dhewe. «Iku tak kula mikir. Nalika aku ora bab kanggo ngenteni lan taun kabeh kanggo terus wong kang tangan, Mr. Goh tembung isih terus bener. Smartphone kita saged kita supaya akeh kacepetan lan efficiency (kang wis saestu digawe urip luwih gampang), nanging mungkin nalika nerangake kanggo roman, iku ora babras kanggo dadi liyane sethitik lawas-gaya lan njupuk wektu kita kanggo njaluk bantuan kanggo ngerti wong. Tinimbang dibintangi ing layar stalking kapentingan katresnan potensial, utawa obsessing liwat nalika kang arep kanggo reply teks pendhaftaran, aku bisa mbangun ing hobby sandi, nindakake bab dhewe lan isi sing. Lan nalika aku ndeleng wong, aku bakal duwe dadi luwih kanggo pitutur marang wong bab apa aku wis munggah kanggo, lan kita bisa nggawe wektu ngginakaken bebarengan saestu count. Oh, lan yen sampeyan lagi pemikiran, George lan aku sing isih tulisan ing kita telpon Nokia. uga, ing paling, nganti kita prabayar kertu sim mbukak metu saka awis. Njaluk tren paling anyar lan warta ing fashion, shopping, kaendahan, gaya urip, sesambetan & kondhang lan undangan kanggo acara fashion, promosi khusus saka kita partners lan kemungkinan kanggo menang gedhe hadiah nalika sampeyan mlebu munggah.

About