submit


Ailsa Chang katon ing saiki rampant jenis Video free — pepadhamu spoofing. Iki sing otomatis telpon teka saka nomer telpon sing katon strangely sing padha kanggo panampa dhewe nomer telpon. Punika soko sing bisa muni annoyingly menowo. Sel telpon dering, lan nomer sing kelip-kelip tengen layar wis wilayah sing padha kode lan ater-ater minangka yours. Supaya sampeyan pick munggah, lan tak sing — iku telemarketer maneh. Iku wis kedados nonstop kanggo Ailsa Chang saka NPR Planet Dhuwit podcast, supaya dheweke lunga kanggo tokoh metu kok. AILSA CHANG, BYLINE: Planet Dhuwit takon pamireng yen padha wis njupuk panggilan saka nomer telpon sing katon strangely sing padha kanggo dhewe nomer telpon. Lan ing kurang saka siji jam, kita akun Twitter iki njeblug. CHRIS GALLELO: aku bakal njaluk telpon. Aku bakal ndeleng sing iku saka kode area, plus padha kawitan telung nomer. OMAR WILLIAMS: Oh, kula gosh, ya. Lan aku mung tak siji bab sepuluh menit sadurunge sampeyan disebut, minangka prakara saka kasunyatan. Woy, iki Elizabeth saka resorts, blah, blah, blah, blah, blah, ya (ngguyu). ALEX NOSTRO: aku wis papat macem-macem telpon ing wolung menit span selasa esuk. Maksudku, iki kabeh miwiti karo kode wilayah lan sandi kawitan telung digit. ELINOR JOHNSON: AKU ngangkat telpon munggah lan kapandeng ing ID panelpon. Lan aku guess aku tak dipikir puzzled ing sandi pasuryan amarga bojoku ngandika, sing nelpon? Lan aku ngandika, ketoke, kita amarga nomer ing readout iki kita nomer telpon. CHANG: Chris Galileo, Omar Williams, Alex Notre lan Elion Johnson kabeh korban saka apa kang disebut pepadhamu spoofing. Iku nalika panelpon nyamarake sing nyata nomer telpon karo palsu nomer telpon sing wis wilayah sing padha kode lan ater-ater minangka yours. Ing idea iku sampeyan bisa dadi luwih kamungkinan kanggo pick munggah amarga mungkin sampeyan lagi mikir, telpon iki bisa dadi pepadhamu utawa bocah sekolah, wong aku ngerti. PAI: Oh, ya. Iku bakal koyone teka saka kode area, kang ing kene Washington, lan banjur kita ater-ater iki Blackberries’. Lan aku ngerti kanggo kasunyatan sing, sampeyan ngerti, iku mbokmenawa ora wong nelpon saka kantor. Aku ngerti, sampeyan ngerti, paling saka folks sing bakal nelpon. PAI: Lan kadhangkala, aku answer mung kanggo omelan saka iku. Lan lo lan lah, aku wis menang vacation saka Marriott. CHANG: telpon wis nandang gerah supaya mangkelake kanggo Paulus, kang wis dobel mudhun lan nggawe perang nglawan spoolers prioritas ndhuwur kanggo FCC. Free Video lan telemarketers sing Ora. complaint agensi nemu saka umum. Teknologi anyar wis digawe spoofing luwih gampang kanggo nindakake lan harder kanggo ndeteksi. Pungkasan taun, wong ditampa bab. milyar Video free saben sasi. Iku tak sangat lucrative kanggo seniman scam. PAI: Iki telpon pusat sing padha ditemokke ing India mung pungkasan taun, kanggo kayata, padha ngasilaken kaya $, saben dina siji saka Amérika konsumen sing, senadyan nampa telpon purporting dadi saka IRS, padha, alamiah, wedi — utamané yen padha tuwa, utawa pengungsi anyar lan kaya — lan padha forking liwat dhuwit, malah yen padha ora duwe utang iku. CHANG: Supaya spring iki, FCC miwiti investigating cara supaya pelaku usaha telpon pemblokiran telpon saka spoolers. PAI: sawetara alasan beda — siji iki, ing FCC aturan, pelaku usaha padha wajib kanggo patch liwat sembarang telpon sing padha tak. CHANG: Nanging sing diganti. Saiki, pelaku usaha telpon sing diijini kanggo mblokir sawetara spoofing. Solusi pokok, ngandika Paulus, sistem anyar sing bener bisa keasliane panelpon. PAI: Ana siji pengenal unik sing digandhengake karo nomer telpon, yen sampeyan bakal. Lan supaya, nalika telpon wis diselehake nggunakake nomer telpon, panampa saka sing telpon bisa duwe kapercayan saben ngerti sing, OK, iki digital driji kanggo nomer sing. Aku ora bisa dipercaya sing iki ora scam artis utawa piyantun liya sing impersonating pemilik saka nomer sing. CHANG: Ing sawetoro wektu, ing FCC wis nggunakake kurang apik cara marang spoolers. Iku bubar ngajokaken rekaman $ yuta nggoleki marang wong sing dinuga spoofed yuta Video free pungkasan taun. Ailsa Chang, NPR Warta.

About